9 eenvoudige stappen om een spanplafond te installeren

9 eenvoudige stappen om een spanplafond te installeren

Als fabrikant, leverancier en installateur denken we graag dat we het een en ander weten over spanplafonds.
Hier is onze geïllustreerde gids over het installeren van een spanplafond in 9 eenvoudige stappen.

1. Beslis om een spanplafond te gebruiken

We zijn leverancier van spanplafonds, maar we moeten eerlijk zijn: er zijn bepaalde omstandigheden waarin een spanplafond niet de beste optie is. Er zijn echter niet veel omstandigheden! De belangrijkste voordelen van spanplafonds zijn dat ze veel sneller kunnen worden geïnstalleerd dan andere plafondopties (zie onze vergelijkingstabel), ze zijn gemakkelijk en goedkoop te onderhouden en ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, inclusief bedrukte plafonds! Ze zijn ook erg duurzaam, veilig en betrouwbaar. Om al deze redenen zijn ze een zeer populaire keuze voor medische, educatieve en gezondheids- en vrijetijdsinterieurs zoals bars, restaurants, zwembaden en sportscholen.

2. Kies uw leverancier

Nadat u uw ontwerp heeft gekozen, moet u een leverancier kiezen. Easy Ceiling garandeert de laagste prijzen op de markt en wij bevinden ons in de unieke positie om full-service aan te bieden; van fabricage van uw stof tot de uiteindelijke installatie en nazorg. Maar we raden je toch aan om offertes te krijgen van verschillende leveranciers en de juiste leverancier voor je te kiezen.

3. Bereid de kamer voor

Als je normaal je plafond pleistert, zul je deze stap geweldig vinden. De kamer hoeft niet helemaal leeg te zijn. Mogelijk moet u wat ruimte vrijmaken, maar afgezien daarvan is geen voorbereiding van de kamer vereist. U kunt de installatie min of meer direct starten!

4. Bevestig aluminium rail

Uw spanplafond wordt aan uw kamer bevestigd via een aluminium rail die aan alle vier de muren is bevestigd. Als het plafond een grote ruimte moet bedekken, moeten aluminium rails met tussenafstanden over het plafond worden aangebracht om panelen van stof te verbinden.

5. Plaats verlichtingsarmaturen en andere systemen boven het plafond

Bevestig platforms voor verlichtingsarmaturen of andere systemen (bijv. Rookmelders) aan het originele plafond. Pas de hoogte van het platform aan zodat het gemakkelijk is om relevante armaturen zoals lampen door het plafond te trekken en op hun plaats te passen.

6. Verwarm de kamer

Om de plafondstof op zijn plaats te trekken, moet je warmte gebruiken om de elasticiteit te vergroten. Dit doen we met draagbare gaskachels.

7. Bevestig het plafond

 

Bevestig het plafond

Zodra de stof een optimale elasticiteit heeft bereikt, wordt deze op de aluminium rek gemonteerd, eerst de hoeken.

8. Trek door armaturen en fittingen

Verstevigingsringen worden op het canvas gelijmd en vervolgens naar binnen gesneden om gaten te maken voor verlichtingsarmaturen en andere systemen. Armaturen worden verbonden met kabels, door de gaten getrokken en vervolgens worden de veren naar de armatuurplatforms boven het canvas ingeschakeld.

9. Eindschoonmaak

Eventuele handafdrukken of markeringen op het plafonddoek worden verwijderd met een vochtige doek. Uw spanplafond is nu geïnstalleerd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *