Soorten spanplafonds

Soorten spanplafonds

Spanplafond is een moderne versie van de plafonddecoratie in de vorm van een paneel, bevestigd op een kunststof of metalen profiel aan het plafond. Het combineert heldere stijl, veiligheid en beveiliging, wat zeker een uitstekende keuze is voor een modern, modieus interieur. We gaan meer weten over spanplafonds: typen, voordelen, nadelen en foto’s om onze discussie op een meer visuele manier te versieren.

Soorten spanplafonds
Produceert slechts twee soorten spanplafonds: naadloze stof en op basis van PVC vinylfolie.

Polyvinylchloride spanplafond (PVC)

Spanplafond van polyvinylchloride

Het plafond is gebaseerd op de vinylfilm. Tijdens het monteren wordt het filmvel verwarmd door een gaspistool tot een temperatuur van 70 graden. Vervolgens wordt de verzachte film uitgerekt en bevestigd op een vooraf voorbereid frame. Het scala aan kleuren en texturen is gewoonweg verbluffend: suède, satijn, mat satijn, enz.

De meest voorkomende textuur – mat, glanzend en satijn.

Glanzend.

Het belangrijkste verschil is een spiegeleffect waarmee u het plafond visueel kunt vergroten. Maar het ontbreken van een glanzend plafond is een meer opvallende naadlijn op een achtergrond van glanzende stof.

Mat.

Plafond accentueert gemakkelijk elke stijl van interieur, het kan gemakkelijk een klassieke optie worden genoemd. De afwezigheid van reflecties en spiegelingen op het oppervlak dragen bij aan een nauwkeurige kleur die u kiest.

Satijn.

Het oppervlak van de plaat is glad, maar lijkt op het matte spanplafond. Matige lichtreflectie verraadt parelmoerachtige schaduw van het plafond.

Nadelen van PVC-plafond:

Installatie wordt alleen uitgevoerd met speciale apparatuur.
kwetsbaarheid voor mechanische schade;

Textiel (naadloos) spanplafond:

Naadloos plafond. Installatie vindt plaats zonder verwarming en verdere verwerking. Het belangrijkste is het polystyreengaren van textielweb geïmpregneerd met een mengsel van polymeer (polyurethaan). In tegenstelling tot PVC is het niet bang voor lage temperaturen. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Naadloos spanplafond

Nadelen naadloze plafonds:

Relatief hoge kosten;
plafond hebben een zwak vermogen om water vast te houden in vergelijking met PVC.
Gemiddelde tijd van spanplafonds Installatie kan enkele uren in beslag nemen. De installatie van het web op het frame hangt af van het type spanplafond. Dit kan een filet- of harpoenmethode zijn – voor vinyltype, touw of wasknijper – voor een doek. Plastic of metalen frame wordt van tevoren geassembleerd en gefixeerd door middel van plug-schroef methode. De opening tussen de muur en het afgewerkte plafond wordt verborgen door een decoratief inzetstuk van flexibel of hard PVC. Opgemerkt moet worden dat alle vuile reparatiewerkzaamheden in de kamer moeten worden uitgevoerd vóór de plafondmontage.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *